x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Discriminare între sexe. Femeile din România se ocupă exclusiv de treburile casnice și creșterea copiilor

Discriminare între sexe. Femeile din România se ocupă exclusiv de treburile casnice și creșterea copiilor

de Redacția Jurnalul    |    10 Mai 2024   •   14:30
Discriminare între sexe. Femeile din România se ocupă exclusiv de treburile casnice și creșterea copiilor
Sursa foto: Hepta

Treburile casnice și îngrijirea copiilor sunt exclusiv „sarcini de femeie" în Grecia, Italia și România, față de alte țări europene, potrivit unui sondaj realizat de Centrul de Studii Demografice din Barcelona.

Cercetătorii au intervievat 74.630 de persoane, cupluri cu copii sub 18 ani, din 15 țări europene: Austria, Belgia, Estonia, Finlanda, Franța, Germania, Grecia, Italia, Norvegia, Polonia, România, Serbia, Spania, Marea Britanie, Ungaria, Polonia.

Rezultatele au arătat că timpul pe care femeile îl dedică treburilor casnice este covârșitor mai mare în toate țările, chiar și în țări nordice precum Finlanda și Norvegia. Dar Italia, Grecia și România sunt pe primul loc, notează ekathimerini.com.

Femeile de carieră din Grecia, care aduc acasă mai mulți bani decât soții lor, ajung să gătească și să spele vasele. În medie, o mamă din Grecia petrece 4,7 ore pe zi pentru a găti, a face curățenie, a spăla, a plimba câinele și a aranja programul membrilor familiei. Tatăl petrece o cincime din timp cu aceste sarcini.

Rezultate similare au fost găsite în Italia și România.

×
Subiecte în articol: femei treburi casnice copii